Bekämpa ohyra med neemolja Plantbyrån

Neemolja vs Neempulver – vad är skillnaden?

Frågestund! På senaste har det kommit många brev gällande skillnaden mellan neemolja och neempulver. Ett av dem ser till exempel ut så här:

Hej!

Jag tänkte köpa ny neemolja då min tagit slut (till mitt förtret och tripsens glädje…) och ser att det finns ett neempulver. Är detta något som går att använda på liknande sätt? Kan det gå att blanda med bara vatten och kanske då går bra att vattna växterna med för att behandla ”inifrån” samt i förebyggande syfte?

Tar tacksamt emot tips och tankar angående neempulvret!

Mvh

Nästa utbytbara, men inte helt

Kort svar på en ganska lång fråga: de beror på vilket syfte behandlingen har!

Långt svar på en ganska lång fråga: om växten ska behandlas med neemolja på grund av ett pågående angrepp är det bäst att köra på oljan av två olika skäl: den flytande formen agerar snabbare då den inte först måste tas upp av plantan, samtidigt som den generellt sett innehåller en högre halt av det braiga ämnet azadirachtin. Om behandlingen däremot är tänkt som en preventiv åtgärd kan man mycket väl använda ett pulver istället för oljan – då blir man även av med den fräna lukten som inte är särskilt kul att dras med. Ett hett tips är att då köpa 2-i-1 pulvret neemcake som både stärker och gödslar växten efter behov.
Upp