Malmös bästa växtbutiker

Malmös bästa växtbutiker och blomsteraffärer

Jag spenderar orimligt mycket tid i Malmös olika växtbutiker. Ständigt på jakt efter nytt klorofyll spejar jag butiksgångarna för att fylla de sista lediga kvadratcentimeterna på fönsterbrädorna hemma i lägenheten. Ett obsessivt beteende med en enda uppsida: en kartläggning utan motsvarighet av alla Malmös butiker som har sålt, säljer eller kommer att sälja minsta blad eller blomma. Är du ny i stan, eller kanske bara av passage, och vill få insyn i en gammal rävs hemliga smultronställen? Håll min hand och följ med, så ska jag visa det det bästa i växtväg som Malmö har att erbjuda.

De bästa växtbutikerna i Malmö

Trädgårdspaletten

→ Stattenavägen 5

https://www.tradgardspaletten.se

En kortare bussresa från Malmös centrum ligger detta unikum till växtbutik. Mitt i ett bostadsområde, bakom ett relativt intetsägande tegelhus, reser sig två till synes oändligt stora glashus och en gammal omgjord ishall. Här hittar du allt du någonsin letat efter: meterhöga papegojblommor, hundra år gamla olivträd, doftpelargoner en masse, ovanliga kaktusar, alocasior, calatheor – you name it och det finns där. Har man riktig tur kan man skymta en livs levande sköldpadda ute på tur i “djungelhuset”.

Malmös bästa växtbutiker Trädgårdspaletten

Florera

→ Sankt knuts väg 8

http://www.florera.se/

En gata ner från St. Knuts torg ligger Florera. Butikens största fokus ligger på snittblommor, men letar man noga finner man även en hel del krukväxter i olika storlekar. Butiken är riktigt trevligt inredd och det är en fröjd för alla sinnen att spatsera runt bland alla blommor och blad. Florera är även (så vitt jag vet) det enda fysiska butiken i Malmö som säljer nemablom. Stort plus i kanten! 

Ab Småland

→ Södra Förstadsgatan 25-27

https://www.absmaland.com/

Mitt på Malmös gågata ligger AB Småland – en allt-i-allo hipsterbutik med ett riktigt bra växtsortiment. I den vänstra delen av butiken hittar man mindre krukväxter såsom palettblad, pelargoner och diverse begonior. På andra sidan dörrkarmen finner man växter i större exemplar. Blir man hungrig efter allt handlande serveras det en riktigt god vegetarisk lunchbuffé mellan 10-14!
Oasen

→ Östergatan 1

https://www.facebook.com/oasenblommor/

En trappa ner i den blygsamma lilla hörnbutiken finner man en 1’000 kvadratmeter stor labyrint av krukor och växter. Butiken är uppdelad i olika teman: kaktusar och suckulenter, tropiska växter, vanliga och ovanliga växter. Ett riktigt säkert kort om man söker efter stora golvväxter.

Malmös bästa växtbutiker Oasen

Florista

→ Kärleksgatan 4

https://www.instagram.com/florista_malmo/?hl=sv

Det är svårt att inte stanna och förundras när man går förbi Florista. Butiken liksom väller ut på gatan och, likt en colombiansk finca, suddar ut gränsen mellan inomhus och utomhus. Här hittar du blommor, blad och prydnadsgräs – allt perfekt koordinerat i ett naturnära färgschema. Instagramvänligt, samtalsvänligt och alldeles underbart. 

Interflora fresh

→ Stora Nygatan 50-56

https://hansamalmo.se/interflora-fresh/

Längst ner i det gamla NK-huset ligger en liten och kompakt Interflora-butik med ett förvånansvärt stort utbud. Här staplas krukor på höjden och det lönar sig att ta sig tid att gå igenom alla vinklar och vrår. Letar man noga hittar man helt otippade växter för en så pass konventionell affär.
Bubblare

Mobiliablommor har ett trevligt utbud av både inne- och uteväxter. Riktigt prisvänligt men relativt tråkigt utbud. Värt ett besök om man har vägarna förbi.

Plantagen på Triangeln. Det är en Plantagen – varken mer eller mindre.

Caroli blomsterbutik har ett roligt och varierande utbud men tar saftigt betalt. En liten ärta på tråd gick här om veckan för hela 300 riksdaler.

Har du någon annan favoritbutik i Malmö som inte står med på listan? Lämna gärna en kommentar och berätta!

 1. Hej! Roligt med ”blomstermail” såhär på söndag morgon.
  Min bästa blombutik i Malmö är utan tvekan Blomsterpigan.
  Kan inte låta bli att gå in där om jag går förbi. Alltid vänliga,
  jättefina växter och krukor och en så vacker butik. För att inte tala
  om den omsorg de lägger på skyltningen! Ett riktigt smultronställe😁.
  Med vänlig hälsning,
  Marianne Nyhlén

  1. Hej Hej Marianne!

   Så roligt att höra att du gillade nyhetsbrevet. Blomsterpigan har jag nog aldrig besökt tidigare så det får definitivt bli en tur dit under veckan. Stort tack för tips!

   /Sofia

 2. Hej vill tipsa om en helt underbar liten växtbutick som l inger bakom Åhléns alldeles bredvid John P ( fiskresurang). Måste upplevas, butiken har jätte trevlig service, det är bara tjejer som står för försäljningen, deras varor är högsta kvalitet ( enligt mig) har aldrig blivit missbelåten. Desäljer både snit/ och krukväxter. Många hälsningar Christel

  1. Hej Christel,

   Stort tack för ditt tips! Kan det kanske vara Blomster och små ting affären heter månntro? I så fall håller jag verkligen med om att det är ett riktigt toppenställe – bra utbud och förstaklassig service!

   /Sofia

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Upp