Plantbyrån köpa växter online

Våra bästa onlinebutiker för krukväxter

SponsorInlägget innehåller reklam i form av en annonslänk till Odla

Det är en ynnest att leva i en storstad. Inte på grund av föroreningen, det konstanta bakgrundsbruset eller trångboddheten, utan för att det är här alla växtbutiker finns. Vem skulle välja att bo på en lugn, mysig gård ute på landet när man måste köra hundra norrlandsmil för att få tag på en ledsen gullranka eller ampellilja? Knappast jag!

🙃

Som tur är lever vi inte längre på medeltiden utan kan både ha kakan och äta upp den. Vad sägs om att både bo i en småländsk idyll och ha obegränsad tillgång till (typ) jordens alla vackra växter och blommor? Jo, tackar vet jag internet! Numera kan vi ju faktiskt slöhandla i soffan och få växterna levererade till dörren i ett nafs. Tyvärr råder det ont om SEO-kunskaper när det kommer till våra svenska växtbutiker – söker man efter onlinebutiker på google får man mest upp de stora kedjorna som Plantagen och Blomsterlandet. Inte så kul när man vill främja våra småföretagare! För att underlätta i sökandet hittar du här nedan en lista med riktigta pangbutiker för att handla växter online. Hoppas du hittar något du gillar!

Grönväxtriket

Grönväxtriket är en riktig klassiker när det kommer till att handla växter inom Sverige. Izabella och Markus driver butiken i ur och skur för att tillgodose rikets alla tokiga planttanter och djungelfantaster med ovanliga växter och blad. Dessutom är många växter egenproducerade vilket ger en extra stjärna i kanten på klimatkontot. Är man lyckligt lottad och bor i Stockholmsområdet kan man svänga förbi den fysiska butiken i Nynäshamn.

The jungle department

The jungle department är en onlinebutik i mindre format som (för tillfället i alla fall) bara säljer obskyra små växter med jättelika knölar. Helt fantastiska och ofantligt instagramvänliga. Mina personliga favoriter är Stephania erecta och Phyllanthus Mirabilis. Om man bara hade mer plats osv!

Odla.nu

Kanske något otippat, men faktum är att Odla är en minst lika bra hemsida för oss krukväxtälskare och hemmaodlare som det är för trädgårdsfolket runt om i landet. Hemsidan har ett enormt utbud av både krukväxter (mycket pelargoner, men även palettblad, oxalis och annat kul), skonsamma bekämpningsmedel (nemablom och substral insektsmedel är riktigt starka kort) och olika typer av jord av riktigt bra kvalité. Gillar man att pilla med ätbara grödor har de även en rad olika fröer som är anpassade för att bo i fönsterkarmen. Klicka här för att komma till hemsidan!

Ljungs trädgård

Ljungs trädgård är en fysisk handelsträdgård som även säljer en mängd olika växter via deras onlinebutik. Här hittar du allt från palettblad, begonior, calatheor till diverse gullrankor och suckulenter. Sortimentet uppdateras löpande så det gäller att ha koll om man vill snorpa åt sig en dyrgrip!

Plant that plant

Gillar du ovanliga tropiska växter kommer du att älska Plant that plant. Här frossar vi i anthuriums, phiodendrons och alocasior som om det inte finns någon morgondag. Oskar, som driver butiken, har även ett riktigt kul instagramkonto med samma namn där han uppdaterar om nya leveranser och nyheter som är på ingång.

Sutarve

Pelargoner, pelargoner och åter pelargoner! Låt dig inte distraheras som ser ut att vara kvarglömd från mitten av nittiotalet – här finns allt och lite till för alla oss pelargonnördar. Zumra odlar allt själv på gården på Gotland och skickar till alla som vill ha en stickling eller två. Är du under 30 år gammal kan du eventuellt behöva hjälp från en vuxnare vuxen för att kirra betalningen med bankgiro. Ingen Swish eller Klarna här inte!

Beyond immortality

Sist med inte minst – Beyond immortality som kanske har Sveriges största utbud av palettblad. Gröna, röda eller gula blad? Beyond immortality levererar. Bubblig, avlång eller bräcklig form? Det finns. Letar man noga kan man även hitta lite olika substrat, krukor och tillbehör mellan raderna.


Läs även: Fler av våra bästa onlinebutiker för krukväxter

Har du en favoritbutik som inte kom med på listan? Lämna gärna en kommentar och berätta!

Upp