Fröer sommarblommor FLOREA

Plantbyrån tipsar: odla blommor från frö i sommar

FLOREA är ett nystartat företag som grundar sig i en stark vision – att allt fler ska bli inspirerade till att börja odla. Företaget springer ur en lång familjetradition och grundades år 2020 av Erik Hoekstra, med en tydlig vision: att hjälpa människor att börja odla och själva få uppleva det fantastiska med att se sina egna blommor, örter och grönsaker växa.

– Vi vill bidra till att folk mår bättre, lever mer hållbart, börjar odla mer och får känna den fantastiska känslan som det faktiskt ger att skörda något som man själv odlat.

– Genom inspiration vill vi hjälpa folk att se det fantastiska som finns inom odling och få fler folk att våga ta steget. Att odla är ett enkelt och givande sätt att hitta en paus i vardagen, stressa av och finna ro. För oss är det viktigt att odling ska vara något kravlöst och att man inte ska se begränsningar utan möjligheter. Man bestämmer alltid själv när, var och hur mycket man själv vill odla, vilket i sig ger en frihetskänsla.

Får det vara en zinnia eller två?

Hållbarhetsfrågan kopplat till bolagets utveckling är en riktig hjärtefråga och FLOREA använder sig så långt som det är möjligt av ekologiskt odlande och metoder som är skonsamma för naturen och miljön. De utsläpp som sker, till exempel vid frakt av varor, klimatkompenseras såväl som att hela verksamheten är klimatkompenserad. Idag erbjuder FLOREA kvalitativa trädgårdsprodukter – med fokus på fröer, blomsterlökar och knölar. Gå gärna in och se mer via följande länk https://flo-rea.com/sv/shop/kategori/froer.

Upp