5 snygga sprayflaskor för att duscha krukväxterna

Problemlösardax! Hur många är vi inte som undviker att duscha växterna för att man helt enkelt inte orkar ta en hel helg för att släpa varenda kruka till badrummet, och sedan skyller bladens bruna kanter på att plantan nog fick sig en liten köldskada när den transporterades från blomsteraffären för en sådär fem år sedan? Alldeles för många – speciellt i våra moderna tider när det faktiskt går att koka ner uppgiften till en runda på drygt fem minuter genom att investera i en blomspruta. En urtvättad flaska med fönsterputsmedel gör jobbet, medan en lite mer designad variant gör jobbet med stil. Här kommer fem tips på snygga sprayflaskor för att duscha växterna utan varken suck, stånk eller stön:

Låt oss börja med en riktig klassiker! Blomsprutan b.for soft från Odla ser precis ut som sprayflaskan vi alla använde när kläderna skulle strykas på dem gamla goda tiden, innan ångjärnen gjorde sitt intåg. En nostalgisk liten grej att ha stående på hyllan, även om det nu är växter och inte tröjor som ska fuktas. 99 kronor kostar den på rea just nu!

Vidare till denna viktorianska pryl som hade passat perfekt i ett av Englands gamla växthus från 1800-talet. Eller kanske i fönsterkarmen hemma hos dig? Behållaren är i vackert räfflat glas, medan spraymekanismen (tyvärr) är gjord av silverfärgad plast. Men häng inte läpp för det! Storleken för flaskhalsar är standardiserade så det går alltid att byta toppen om den skinande ytan skulle börja flagna. Just den här flaskan kommer från Lagerhaus och kostar 60 pix, men liknande modeller finns att hitta lite här och var.
Vi fortsätter på det anakroniska stråket med dessa donnor i brunt glas som får tankarna att fara till de tidiga 1900-talens apotek. Hur fint hade det inte varit med en ett litet inredningsstilleben bestående av ett par flaskor fyllda med sticklingar, och sedan en större med ett spraymunstycke? Finns i ett par olika storlekar inne hos Organic Makers och kostar (ink. toppdelen) drygt en halv billig Ben&Jerry.

No comment needed. 169 Riksdaler från våra Asos-vänner på andra sidan Atlanten. Yes please!

Sist och helt klart minst – detta duschmunstycke från Wexthuset som förvandlar vilken gammal flaska som helst till det ultimata sprayverktyget. Dropparna blir inte lika finfördelade som med en ”vanlig” spraymekanisk såklart, men nöden har ingen lag och har man inget annat till hands så fungerar det helt okej. Bra grej att ha liggandes i sommarstugan till exempel!

Upp