6 youtubekonton för alla växtälskare

Tipsfredag!

När allt känns november-igt, tråkigt och trist älskar jag att trotsa tråkigheterna genom att vira in mig in en varm, mysig filt och kränga växtvideos med tända ljus. Jag vet att vi är många som tar till samma knep, och därför tänkte jag idag dela med mig av mina absolut bästa växtkanaler på Youtube. Klicka på namnen för att komma direkt till sidorna!

Summer Rayne Oakes

Summer Rayne Oakes blev en riktig kändis på nätet när hon visade upp sin djungel till lägenhet för drygt 3 år sedan. Nu driver hon en blomstrande Youtubekanal som är väl värd ett besök. Serien ”365 days of plants” går igenom skötselråd för en ny växt varje dag för den som vill ha nytt innehåll flera gånger i veckan.

Dixi Wonderland

Inne hos svenska Dixi hittar man kvalitativa växtvideos varvat med annat världsligt innehåll. Bra rörliga förklaringar för alla nybörjare som inte vet hur man planterar om växter eller tar sticklingar, men även annat kul såsom hauls och house-tours.

OdlingsTV

Här finns det oändligt mycket att lära sig för den trädgårdsintresserade, men även ett stort antal videos som inriktar sig på krukväxter och inomhusodling. Har du någonsin undrat hur man i all sin dar odlar gurkmeja i köksfönstret är detta ”the place to be”!

Kaylee Allen

Kaylee Allen är en riktigt ”allt-i-allo” till youtuber som serverar allt från hauls och plant-tours till skötselguider och svar på specifika frågor. Innehållet håller mycket hög kvalité och Kaylees dialekt är fantastiskt härlig att lyssna på. Kan tipsa om hennes videos om Monstera variegata är väl värda att se!

Bebee plants

Spänningen stiger när Mya ger sig ut på jakt efter växter i diverse överdimensionerade butiker på andra sidan Atlanten. Blir det en gullranka eller en Monstera obliqua? Den som tittar får se!

Planterina

Plantmammornas plantmamma Planterina driver youtubes största växtkanal med sina drygt 200’000 följare – med rätta! Här går vi rakt på sak, utan lullul, och ingen fråga går obesvarad. Är man inte törstig på kunskap kan man istället avundas över hennes växthus till hem.

——————-

Har du några tips på andra bra youtubekanaler? Dela gärna med dig genom att lämna en kommentar!

Upp