8 hyllor för att skapa mer utrymme i fönsterkarmen

Gott om hjärterum men ont om fönsterrum när det kommer till växter? När den gröna oasen sakta men säkert tar över hemmet måste man vara finurlig för att parera platsbristen som snabbt infinner sig. Ett säkert kort är att börja inreda på höjden – amplar är perfekt för att använda tom yta högt upp i fönstret. Ett annat trick är att skaffa hyllor till fönsterkarmarna! Här kommer tips på 8 hyllor som skapar mer plats i fönstret:

Först ut, detta prydnasställ från IKEA. Riktigt bra med plats – tänker att man kan ha 5 krukor på piedestalerna plus en massa sticklingsvaser där nere.

Piedestalen från Lagerhaus hittar man titt som tätt om man bläddrar bland svenska instagramkonton. Prisvänlig, snygg och får perfekt plats i fönsterkarmen.

Gröna hyllan från Hasselfors Garden kostar lite mer, men är oslagbar platsmässigt med sina tre våningar.

Trappstegsformad hylla i plexiglas! För lite mindre krukor eller sticklingsvaser. Älskar’t. Finns att köpa här.

Denna italienska dröm bygger kanske inte riktigt på höjden, men fick vara med ändå! Från Lagerhaus.

Bildresultat för ikea sammanhang bricka

Ikeas andra variant i serien sammanhang påminner lite om hyllan från Hasselfors gardens till en bråkdel av priset. Praktiskt med brickorna i plast som enkelt kan torkas av. 

Hur fina är inte dessa träramar från HM?  Lika fina ensamma som i par, och rymmer flera krukor både inne och ovanpå. 


Dalia fästbar bricka, lång

Vad sägs om att inte bara bygga på höjden, utan även på bredden? Har man gott om plats i rummet är denna bricka perfekt. Finns på Plantagen.


Upp