Köpa krukväxter online

Fler av våra bästa onlinebutiker för krukväxter

Över ett halvår har gått sedan inlägget om onlineaffärer för krukväxter presenterades och det har blivit hög tid att se över det svenska butikslandskapet igen. Listan har fyllts på med ett par nya, spännande aktörer som har kommit upp på marknaden samt ett par doldisar som inte ens jag hittade när jag svepte internet i jakt på gömda skatter första gången. Som vanliga håller vi oss till mindre butiker för att gynna småföretagarna. Klicka på namnen för att komma till respektive hemsida!

Djungelrummet

Låt oss börja med en nykomling i växtsverige – Djungelrummet! Ett riktigt trevlig hörn av internet där vi hittar välkända växter i stora format – med eller utan kruka. Vid varje växt finns information om placering och bevattning vilket är toppen om man vill testa något nytt. Gillar man att komma hem till annat än räkningar liggandes på dörrmattan finns det möjlighet att prenumerera på deras plantbox som skickas ut en gång i månaden. Snyggt, stilrent och instagramvänligt!

Evergreen Blomstershop

Evergreen Blomstershop är en härlig affär som har lite av det mesta, med fokus på kaktusar och suckulenter. Ett tips som någon lämnade i förra inlägget om växtbutiker online faktiskt! Utbudet varierar efter säsong så det gäller att kika in regelbundet för att se vad som finns inne. Här finns även ett större utbud av växtstöd för alla som är ute efter något lite mer spännande än en vanlig mosstock. Butiken i Norrköping ligger på Hospitalsgatan 13 om man föredrar att handla IRL!
Plantqueen

Vad har en groda i en mixer, en tranbärsstjärna och en gobeläng gemensamt? Jo, de säljs för en spottstyver inne hos Plantqueen såklart! Ett mycket väl utvalt namn på en webbshop som verkligen drivs av Sveriges okrönta caladiumdrottning. Här hittar du ett fantastiskt utbud både fullvuxna plantor i alla möjliga färger, men även knölar om man vill testa att driva upp växterna själv, till rikets bästa priser. Plantqueen går även att hitta på Tradera om man föredrar lite spänning i vardagen.

Brändmarks

Brändmarks är den där lokala växtaffären vi alla önskar oss men som så sällan existerar. Likt en mycket väl komponerad godispåse finns här något för alla, oavsett om man är lagd åt det fuktiga, torra, gröna eller färggranna hållet. Får det kanske vara en äkta vaniljorkidé, eller en Senecio Peregrinus ”hoppande-delfin-på-tråd”? För den som har vägarna förbi Borås kan man även besöka deras fysiska butik på Trandaredsgatan 133.

Wexthuset

Kanske en lite otippad hemsida att skriva om för en blogg som handlar om krukväxter, men faktum är att Wexthuset sitter och trycker på ett enormt sortiment av både palettblad, pelargoner och nyttodjur. Sidan för fröer kan till synes scrollas ner i all oändlighet, och den något mer blygsamma växtavdelningen är inte så pjåkig den heller. Alla sorter är fröäkta såklart – garanterat utan tråkiga överraskningar när bladen kikar fram!
—————————-

Har du en favoritbutik som inte står med? Eller driver du kanske själv en butik du vill tipsa om? Lämna gärna en kommentar och berätta!

Upp