Mosspåle, spaljé växtstöd

Mosspåle, spaljéer och växtstöd – 5 snygga och stilrena tips

SponsorInlägget innehåller reklam i form av en annonslänk till Granngården

Tipsfredag! Att många växter behöver stöd när de blir lite äldre är sedan gammalt, och att det är snudd på omöjligt att hitta snygga stöd är kanske ännu äldre! Därför ska vi idag spana in ett par riktigt snygga mosspålar, spaljéer och andra växtstöd som är lika fina som de är funktionella. Sambor man med många krukväxter går det sig ju faktiskt inte an att bara ha rostiga metallpinnar från återvinningscentralen.

De tre urvalskriterierna har varit:

→ Snygghet

→ Praktikalitet

→ Prisvärdhet

1. Mosspåle, Nelson Garden

Först ut på listan är den klassiska mosspålen! En fiberklädd pinne typ, som passar toppenbra med tyngre klättrande växter som monstera eller philodendron. Det bruna färger smälter in bland bladen vilket är toppen om man inte vill att stödet ska synas. Störst och billigast mosspåle hittar man såklart inne hos Granngården, och kostar som en stor Ben och Jerry mer chokladtäcke ungefär.

2. Hjärtspaljé, Bauhaus

Har man mindre klättrande växter och känner att man behöver få in lite mer kärlek i vardagen är denna hjärtformade spaljé från Bauhaus ett utmärkt val. Kostar 30 pix – som hittat!
3. Spaljé, Wexthuset

Med sina 13 centimeters bredd är denna minispaljén från Wexthuset som gjord för att stoppas ner i en kruka. Den tvådelade designen är riktigt snygg och kan vinklas beroende på hur man vill att den ska se ut. Passar toppen med mindre klättrande växter som gullranka, monkey mask eller murgröna.

4. Kabelsamlare, NetOnNet

Vill man ha en gullranka som klättrar upp mot taket utan att för den sakens skull behöva spika eller skruva i väggen är dessa kabelsamlare kanske världens bästa ”hack”. Plopparna går att fästa på vilken yta som helst med hjälp av den klistriga baksidan och lämnar inga märken efter sig när man tar bort dem. Rankorna trycker man helt enkelt in i hållaren. Finns hos i ett tvåfärgat 6-pack NetOnNet för mindre än en tjuga. Finns även inne hos Kjell och Co för en lite dyrare peng om man föredrar att ha alla ploppar i samma färg.

5. Bambupinnar, jutesnöre & kedjor

Hittar man ingenting som faller en i smaken så går det ju faktiskt att göra en egen spaljé eller växtstöd. För det mesta använder man då bambupinnar i olika storlekar som fästs med jutesnöre, men man kan såklart även använda sig att pinnar från en närliggande skog eller trädgård. Ett annat alternativ är att fästa metallkedjor i taket och låta växterna klättra upp för dem. Är man i behov av inspiration är Pinterest en outtömlig källa på både bilder och videos.

Upp