Plantedlis bästa krukhacks

Idag är det Hanna från Plantedli som gästbloggar hos Plantbyrån och jag passar såklart på att skriva om det absolut bästa jag vet – krukor! Plantedli är nämligen en webshop med målet att ha det bästa utbudet av snygga, unika krukor och växtinredning som framhäver dina växter och fungerar som inredningsdetaljer i sig själva. Med åren så har vi fått med oss ett par användbara kruktips eller krukhacks som vi brukar kalla det. Och de hacksen vill vi såklart dela med oss av till er!

Våra fem bästa kruktips:

🌿 Många snygga krukor har en öppning som är mindre än botten av krukan. Snyggt, men det kan göra det lite krångligare att få ner en innerkruka. Klipp ett litet snitt i innerkrukans överkant så får du mer ”wriggle” utrymme och innerkrukan slinker enkelt ner.

🌿 Hamnar växten för långt ner i krukan? Inga problem, ta en gammal innerkruka av plast och ställ upp och ner i krukans botten och på den placerar du din växt. Om det blir för högt är det bara att ta fram saxen och klippa till den nedre innerkrukan tills växten har nått perfekt höjd.

🌿 Vi älskar metallkrukor! De är så snygga men man måste vara lite försiktig så att de inte börjar rosta. Det är dock enkelt fixat, ställ växten med innerkruka på ett krukfat inuti metallkrukan så hamnar eventuellt överblivet vatten där istället för direkt på metallen.

🌿 Maximera användningen av din kruka genom att då och då förvandla den till en vacker vas. Vissa material och krukor är dock inte tillräckligt täta och det kan också vara svårt att få en fin form på buketten i en kruka. Båda dessa problem löser du enkelt med att ställa buketten i en gammal glasburk som du placerar i krukan, för olika storlekar kan man använda till exempel barnmats-, marmelad- eller större rödbetsburkar.

🌿 Vårt bästa kruktips är nog ändå att försöka köpa mindre av billiga slit- och slängkrukor och istället satsa på begagnade krukor eller krukor av hög kvalitet som du vill älska och använda länge. Satsa på så snygga krukor att du vill ha dem framme även när du inte har en passande växt och var kreativ – kanske kan du använda din urdiskade kruka som godisskål, servetthållare eller förvaring för sytillbehör? Möjligheterna är oändliga. Och om du ändå verkligen har tröttnat på din snygga, unika kruka kan den ju få en ny lycklig ägare här på Plantbyrån. Win för både er och miljön!

                                                        —————————————————–

Vi hoppas att du får användning av några av våra kruktips! Vill du läsa mer och titta på en massa snygga krukor, vaser och inredning för växter så besök oss gärna på www.plantedli.se och följ Plantedli på Youtube, Facebook och plantedli.se på Instagram.

Upp