Få växterna att klättra mot väggen

Så får du växterna att klättra mot väggen

Supertips i ett superkort inlägg! Jag har nämligen hittat den ultimata lösningen för att få växter att klättra mot väggen utan att varken skruva, spika eller borra och känner att jag bara måste dela med mig. Nyfiken i en strut? Häng med så kikar vi närmare på denna mirakelpryl!

Den ultimata lösningen

Okej – här kommer det. Min nya lösning är… kabelclips!!! En liten plastbit med krok på ena sidan och dubbelhäftande tejp på den andra. Så simpelt men ack så genialiskt. Som namnet indikerar så är clipsen egentligen till för att hålla kablar och sladdar på plats, men funkar alltså minst lika bra för att hjälpa växterna att närma sig takåsarna. Rent praktiskt så behöver man bara ta bort smörpappret från baksidan, trycka fast clipset på valfri yta och sedan kroka fast plantan. Bäst av alla gillar jag de genomskinliga clipsen från 3M som är helt osynliga, lätta att få av och inte lämnar några spår. Funkar perfekt för mindre växter som philo. micans, murgröna, eller hjärta på tråd som på bilden ovan. Vill man hänga upp lite tjockare rankor som monstera eller gullranka kan man istället använda dessa donnor i mjuk plast.

Kabelclips som funkar på mindre växter – clipsen kan skymtas under bladen på bilden högst upp

Det var det! Har du något annat supertips på hur man får växter att växa mot vägg eller fönster? Lämna gärna en kommentar och berätta!

Upp