Tre bra webbshoppar för att köpa krukväxter inom EU

Nu blire’ tips! Efter att ha gått igenom lite bra onlinebutiker i Sverige är det nu dags att testa vingarna och ge oss ut i den stora vida världen. Inte allt för lång bort såklart – vi vill ju inte åka på jordbruksverkets saftiga inspektionsavgift. Därför stannar vi inom kontinentens säkra borg, där vi får konsumera utan restriktioner. Klicka på namnet för att komma till butikerna!

The rare plantshop

Har du precis fått löneförhöjning eller bara har en himlans massa laxar som ligger och trycker på bankkontot är The rare plantshop the place to be! Här finner du till exempel dyrgripen Monstera obliqua som just nu kostar 15’000 hårt intjänade riksdaler. För mindre välfyllda plånböcker finns här ett imponerande sortiment av ovanliga och lite mindre ovanliga aroider. Växterna skickas från England.
Nelumbogarden

Nederländska Nelumbogarden är en guldgruva för alla caladiumfantaster där ute. De billiga varianterna går för mindre än en glutenfri kebabpizza här i Malmö, medan de lite mer instagramiga knölarna kostar uppemot 220kr. Nelumbogarden har även ett roligt urval av spännande begonior om man gillar sådant.

Kakteen-Hage

Roliga och ovanliga kaktusar kan vara riktigt svåra att få tag på här i Sverige, därför får vi bege oss längre ner i Europa för att shoppa loss. Kakteen-Hage (kaktushagen?) är en tysk hemsida fulladdad med kaktusar och suckulenter som våra ögon aldrig tidigare skådat. Vissa artiklar har inga bilder så man får googla lite om man inte vet specifikt vad man är ute efter. Skickas från Tyskland.

——————————-

Sitter du på några guldkorn och vill dela med dig? Lämna en kommentar och berättta!

Upp