Ta frön på palettblad

Varför ska man inte låta palettblad blomma?

Det kom ett mycket bra mail här om veckan! Låt oss slå ett kik på vad där stod.

Hej!

Läser ofta att man inte ska låta palettblad blomma, och hittar ingen information om det på din sida. Har en som är på g nu och vet inte vad jag ska göra. Vet du kanske varför man säger så?

Tack på förhand

Den sista etappen

Kort svar på en kort fråga: visst det jag det!

Lite längre svar på en kort fråga: man säger så för att palettblad ofta tappar livslusten när de har fått blomma. Trots att de är perenna växter som kan leva flera år ute i det vilda har inomhuspaletter ett typiskt annuellbeteende och väljer ofta att lägga hatten på hyllan när de väl har uppfyllt livets stora syfte. Bladen tappar färgen och ramlar av, tillväxten avstannar och plantan ser allmänt trist och ledsen ut. Genom att klippa bort knopparna hämmar man blomningen och växter tuffar på som om inget hade hänt. Tills det att nästa knopp dyker upp, det vill säga.

Ta frön på palettblad Plantbyrån

Sen är det ju verkligen är det ju verkligen inte så att palettblad inte får lov att blomma! Gillar man hur det ser ut ett kanske vill testa sig på konsten att ta fröer så ska man ju absolut låta plantan vara, oavsett vad internet än säger. Det gäller bara att vara medveten om vad som kan hända om man låter den härja fritt!
Upp