Köpa pelargoner online

Fyra butiker för att köpa pelargoner online

Vårt jakt på spännande växtbutiker fortsätter! Efter att ha i länsat internet på allmänna blomstershoppar i två olika omgångar seglar vi nu vidare till några av internets mest avlägsna hörn för att se om en av mina absoluta favoritväxter vill nappa på kroken. Har man läst titeln vet man redan vilken det är – pelargonen såklart, denna fantastiska växt som kommer i ett oändligt antal olika färger och former. Och napp, det kan man definitivt säga att vi får! Fångsten består av fyra toppenkap till affärer som alla svämmar över av mer eller mindre ovanliga sorter. Klicka på namnen för att komma till respektive hemsida!

Odla.nu

Låt oss börja med ett säkert kort för alla som inte känner för att surfa runt på okänd mark: Odla.nu! Odla är en väletablerad trädgårdsinriktad webbshop som har ett medelstort utbud av ganska så vanliga pelargoner – mest zonaler, men även några doftisar. Vad de däremot har mycket av är pelargonfröer, vilket inte är särskilt vanligt. Så vill man vara med på hela livsresan är Odla definitivt the place to shop.

Dagnys

Säger pelargoner säger såklart Dagnys: den lilla hemsidan med kanske världens gulligaste logga. Här hittar man ett bredd sortiment av såväl zonaler och hängisar som lite mer ovanliga sorter – kaktusblommande pelargoner, till exempel. Sidan är enkel att navigera och bilderna är av hög kvalité. Ett riktigt smultronställe alltså! Tyvärr så är det många som tycker likadant och de flesta sorter säljer således slut snabbare än man hinner säga äggskalspelargon. Det gäller alltså att vara på hugget om man vill handla här!
Magnolia

Kanske inte ett så fullt lika snajsigt yttre som Odla eller Dagnys, men döm aldrig en webbshop efter förstasidan! Med över 300 olika sorter i sin arsenal är Magnolia helt klart mästaren av pelargoner här i vårt avlånga land. Blotta tanken på att få välja mellan 21 (!) stycken olika vildisar eller 14 (!) stycken doftisar på ett och samma ställe gör att man får dåndimpen. En stor personlig favorit!

Pelargonhuset i Västerås

Pelargonhuset i Västerås är precis vad det heter – ett pelargonhus som ligger i Västerås. Utöver den fysiska butiken har de även en hemsida (som väl rimligtvis borde kallas för perlargonsidan på nätet – visst?) sprängfylld med deras egenodlade blommor. Här hittar man främst zonalpelargoner, men även Sveriges kanske största samling av dvärgisar. Bilderna är väldigt vackra och visar tydligt hur växten ser ut vilket definitivt är ett plus i kanten.


Känner du till någon annan webbshop specialiserad på pelargoner som inte kom med på listan? Lämna gärna en kommentar och berätta!

Upp